Povesti Audio

Povesti Audio, Fabule, Basme, Ghicitori, Metafore

Imparatul Cioc de Sturz de Fratii Grimm Poveste Audio pentru Copii

Poveşti audio Limba Romana de Fraţii Grimm – Împăratul Cioc de Sturz . Copiii, baieti si fete, asculta povesti pentru adormit seara, somnul de amiaza sau cand le face placere.
A fost odată ca niciodată un împărat care avea o fată nespus de frumoasă, dar atât de trufaşă, de nu putea să-i găsească nici un peţitor pe gustul ei.

Pe cei care veniseră-n peţit până atunci, fata reuşise să-i facă să-şi ia tălpăşiţa. Ba îi mai şi batjocorise pe deasupra!


Dar iată că într-o bună zi, împăratul dădu un bal mare, la care-i pofti pe toţi flăcăii dornici de însurătoare. Şi de cum se înfăţişară aceştia, veniţi din toate părţile lumii, împăratul îi şi orândui după rang şi stare: în frunte veneau împăraţii, apoi prinţii, conţii şi baronii, iar la urmă, nobilii de mâna a doua.

Când fata de împărat fu purtată prin faţa şirului de peţitori, de-ndată ce-i văzu, îi găsi fiecăruia câte-un cusur. Primul i se păru prea gras: “Parcă-i un butoi!”. Pe al doilea îl găsi prea înalt: “Ia te uite ce lungan! Nu-l ajung nici într-un an…”. Cel de-al treilea era prea scund: “Scurt, gros şi îndesat! N-arată a bărbat!”. De al patrulea zise că-i prea galben la faţă: “Parcă-i moartea!”. Al cincilea i se păru prea roşcovan: “Roş-creastă de cocoş!”. Iar al şaselea, prea adus de spate: “Ia te uită: brad verde, uscat după vatră!”

Citeste Restul Povestii
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povesti Audio © 2017 Frontier Theme