Povesti Audio

Povesti Audio, Fabule, Basme, Ghicitori, Metafore

Fluturele si Crisalida – Poveste Audio cu Talc Scurta pentru Copii Isteti

Era odata un om care iubea toate creaturile vii de pe pamant: pasari, insecte, animale. Intr-o zi, mergand printr-o padure, gasi o crisalida de fluture. Hotari sa o ia acasa pentru a vedea minunata transformare a acesteia in fluture.
Zilele treceau una dupa alta. In cea de-a saptea zi, aparu o mica deschizatura.

Omul se aseza si urmari timp de cateva ore cum fluturele se lupta sa iasa. Apoi, deodata, se opri. Parea ca nu mai poate face nimic. Omul decise sa ajute fluturele, asa ca lua o foarfeca si despica invelisul. Fluturele iesi imediat, dar avea corpul nedezvoltat si aripile mici si fragile.

Omul continua sa urmareasca fluturele, asteptandu-se ca in orice moment acesta sa-si intinda aripile si sa zboare. Dar nu se intampla nimic!
Fluturele isi petrecu restul vietii tarandu-si micul corp si aripile mici si transparente. Niciodata n-a putut zbura.
In bunatatea lui, omul a vrut sa-i usureze lupta bietului fluture. Dar el nu a inteles ca greseste curmand aceasta lupta pe care fluturele trebuia sa o poarte, in mod natural, pentru a iesi din crisalida prin ingusta deschizatura. Aceasta era calea fireasca pentru el: sa transmita aripilor forta trupsorului sau astfel incat sa poata zbura imediat ce se elibera din invelis.

Posibila Morala:
Uneori, pentru a deveni mai puternici, este nevoie sa ne confruntam cu anumite obstacole din calea noastra. Daca reusim sa le escaladam si invingem, vom putea zbura spre cele mai inalte si frumoase vise ale noastre.
Tu ce alte invataminte ai mai putea trage din aceasta povestioara?

1 Comment

Add a Comment
  1. E important sa ajutam si sa fim ajutati, asa are loc conlucrarea, asa devenim unii altora trepte pe scara cresterii. La fel de important este sa stim cand ajutorul oferit sau solicitat ne poate cobora. Cum facem diferenta? Consider ca putem reusi sa facem diferenta daca ne privim si ii privim pe ceilalti cu incredere, reusim,poate, cand ne ascultam intuitia ( primul gand, primul impuls).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povesti Audio © 2017 Frontier Theme